KO RADI NE BOJI SE GLADI: Budućnost na plodnim beogradskim parcelama: Rakovica podstiče poljoprivredu
BeoInfo

Oni su predstavili pogodnosti koje mogu da ostvare poljoprivrednici s Rakovice, ali i svih ostalih prestoničkih opština.

Sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić je ovom prilikom predstavio javne pozive koje je raspisao Grad Beograd i objasnio je uslove koji su neophodni da se ispune.

- U 2015. godini Grad Beograd izdvajao je 20 miliona dinara za subvencije. Samo sedam godina kasnije, ove godine je u tu svrhu izdvojeno 240 miliona dinara, što pokazuje koliko se više ulaže u poljoprivrednu proizvodnju - istakao je na početku Pavičić.

Pomoć proizvođačima

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić je podsetio da ova opština već godinama pomaže poljoprivrednim proizvođačima u opštini.

- Gradska opština Rakovica možda nema velike površine pod oranicama, ali mi smo odlučni da iskoristimo sve potencijale koji postoje na našoj opštini. Na razne načine do sada smo podržavali poljoprivredne proizvođače. Opština je pružala pomoć prilikom registracije poljoprivrednih domaćinstava, kao i pri konkurisanju za državne subvencije. Našim poljoprivrednicima smo uručivali pomoć u đubrivu, sadnicama, košnicama, signalizaciji za poljoprivredne mašine, kao i u mnogim drugim stvarima - rekao je Simić.

On je zahvalio Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Sekretarijatu za poljoprivredu, što su odvojili vreme da rakovičke poljoprivrednike upoznaju sa subvencijama.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Bogićević posetioce tribine upoznao je sa merama koje država preduzima nakon rata u Ukrajini kako bi pomogla poljoprivrednim proizvođačima. Poručio je da je jedna stvar sigurna, a to je da Srbija neće ostati bez hrane.

Bogićević i Pavičić pozvali su poljoprivredne proizvođače da se prijave za subvencije, dok su odgovarali na pitanja posetilaca tribine. Gradskoj opštini su zahvalili na odličnoj saradnji i pomoći koju pružaju poljoprivrednim proizvođačima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading