SINIŠA MALI SAOPŠTIO LEPE VESTI ZA STUDENTE Najbojima plaćena praksa u državnim institucijama
Foto: Instagram printscreen

Danas smo na sednici Vlade usvojili Zaključak kojim se predviđa da najbolji studenti treće, odnosno četvrte godine osnovnih akademskih i integrisanih studija u školskoj 2021/2022. godini imaju plaćenu praksu u državnim organima i javnim službama.

Predviđeno je da se obezbedi obavljanje plaćene stručne prakse počev od 1. aprila ove godine, u trajanju od tri meseca, napisoa je na svom instagram profilu Siniša Mali. 


Praksa se može obavljati u ministarstvima, upravama u sastavu ministarstava, jedinicama lokalnih vlasti, javnim preduzećima, ustanovama i kod drugih korisnika javnih sredstava.

Na ovaj način želimo da pružimo najboljim studentima priliku da još tokom studija steknu praktična znanja i radno iskustvo, što im po završetku fakulteta može značajno pomoći pri zapošljavanju.

Mladi su budućnost naše zemlje i ovo je samo još jedan od načina da im pokažemo da država misli na njih i da ih kontinuirano podržava.

Ovo je samo jedan od rezultata razgovora sa predstavnicima studenata i studentskih organizacija, a imaćemo još lepih vesti. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading