MOŽETE DOBITI 10.000 EVRA OD DRŽAVE Ovo su uslovi!
Foto: Shutterstock

U okviru podsticaja za 3.000 mladih poljoprivrednika dodeljeno je već više od 25 miliona evra. Najviše projekata je u voćarstvu, stočarstvu i povrtarstvu, prvenstveno jer u tim oblastima poljoprivrednici i stiču najviše profita. Na ovaj način država jača i oživljava seoske sredine, područja koji su osnova daljeg razvoja prehrambene i prerađivačke industrije.

Stupili na snagu novi uslovi za penzionisanje - Alo.rs

Subvencije za kupovinu kuće na selu

To da je Srbiji od uzuzetnog značaja povratak ljudi na selo govori I činjenica da država pokriva troškove kupovine kuće na selu i omogućava razvoj ruralnih područja naše države u iznosu od 10.000 evra. Ova mogućnost namenjena je svim parovima koji su bračnoj ili vanbračnoj zajednici, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima - mlađim od 45 godina. Oni ne smeju biti u procesu kredita i ne smeju da budu bivši vlasnici nekretnine. Do sada je uručeno rešenje o kupovini 651 kuće, a oni će vlasnici kuća morati da budu narednih 10 godina, a država je ukupno dala 686,5 miliona dinara za te potrebe. 

Najskuplji kvadrat u Srbiji 10.000 evra: Evo kolike su cene stanova - Alo.rs

Akcija se nastavlja i u planu je da se u 2022. godini obezbedi krov nad glavom za još 6.000 porodica u ukupnom iznosu od 50 miliona evra, a za pet godina još 30.000. Prema podacima Ministarstva za brigu o selu, postoji 150.000 praznih kuća čiji se vlasnik zna u selima širom Srbije i 50.000 čiji se vlasnik ne zna, tako da će dosta kuća ostati prazno i dalje i ova akcija će moći da se nastavi. Najviše kuća u ovom krugu konkursa kupovalo se u selima u Vojvodini, a strateški je plan da se više popune sela u istočnom i južnom delu Srbije kako bi se Srbija ravnomerno razvijala i podmlađivala.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading