SINIŠA MALI O IZVEŠTAJU EVROPSKE KOMISIJE Bolji je nego ikada, uslediće značajne promene za sve građane Srbije
Alo.rs/Dejan Briza

Mali je istakao da prema ovom izveštaju pregovori o klasterima koji se odnose na finansije, a tu su i porezi i carine i tržište kapitala, teku kako treba, a u nekim elementima i bolje od očekivanja.

- Zadovoljan sam. Izveštaj je sjajan i nikada bolji, kada je reč o našoj ekonomiji, pogotovu o poreskoj politici. Pohvalili su srpsku ekonomiju i sve one mere koje je Vlada Srbije donela i prošle i ove godine kako bi umanjila negativne posledice epidemije korona virusa - istakao je ministar.


Podsetio je da je za pomoć privredi i građanima izdvojeno osam milijardi evra, što je više od 17 odsto BDP i da smo tako uspeli da spasemo naša radna mesta i proizvodne kapacitete.

- S druge strane, ostvarili smo napredak u poreskoj politici. To pohvaljuje i Svetska banka i Međunarodni monetarni fond, a ne neko od nas - kaže Mali.

Takođe, ocenjuje da je dobra vest za naše građane što EK primećuje napredak Srbije na svim niovima.

- Mi sada gradimo sedam novih auto-puteva u Srbiji, Požega- Preljina, Moravski koridor, Sremska Rača-Kuzmin, Ruma-Šabac-Loznica, Fruškogorski koridor, brzu saobraćajnicu od Novog Beograda ka Surčinu, te Niš-Merdare preko Plocnika, a u novembru počinjemo da gradimo i Dunavsku magistralu od Požarevca do Golupca. Ima li neka zemlja u Evropi koja gradi toliko? - pita Mali.

Navodi i da se revitalizuju železničke pruge i da se stvara jedna nova Srbija sa novim imidžom i novim kvalitetom života.

- Drago mi je zbog toga, ali time je još veća naša odgovornost - istakao je Mali u izjavi za Tanjugu i dodao da bi želeo da još napredujemo, posebno u fiskalizaciji, e-fakturama i vođenju javnih finansija.

Evropska komisija je u utorak predstvila godišnji Izveštaja o Srbiji u kojem je preporučila otvaranje dva klastera. Reč je o klasterima 3 (koji se odnosi na konkurentnost i rast) i 4 (zelena agenda i održiva povezanost).
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading