PARALIJA ČEKA NA MALINARE Lavovski su izdržali sve nedaće u malinjacima, sad kreću na more besplatno!
Foto: RINA

Strepeli su mesecima od mraza, kiše i suše.. bili od jutra do sutra na imanjima. Sada kada je berba završena, a oni napunili dzepove vreme je za odmor, čeka ih letovanje u Grčkoj i to besplatno, jer je Asocijacija malinara za svojih 50 članova obezbedila petodevni boravak u Paraliji.

"Znamo da dosta naših članova nikad nije bilo na moru. Nemaju vremena jer im skoro čtavo leto prođe u malinjacima. Ogroman je to rad i uvek je bila muka oko cene i malinarima nije bilo ni do mora, ni do čega. Sada je situacija bolja i nakon napornog rada, mogu sebi da priušte odmor. Za letovanje im je potreban samo pasoš, potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test. Ima mesta za pedeset malinara iz svih delova Srbije", izjavio je Dobrivoje Radović predsednik Asocijacije malinara Srbije.

On dodaje da malinari imaju razloga da budu zadovoljni jer je konačno došlo i njihovih pet minuta. Ako se uzme u obzir trenutno stanje na svetskom i evropksom tržištu, srpsku malinu očekuje ogromna potražnja i odlična cena i naredne godine.

"Sledeće sezone bi kilogram mogao da košta i više nego ovog leta. Nestašica je malina na globalnom nivou, a dodatni benefiti za nas je otvoreno skandinavsko tržište, tako da voće iz Srbije nikad nije bilo traženije. Rod jeste manji, ali je sada idealna prilika da se zameni sadni materijal. Kupovinu sadnica resorno ministarstvo subvencioniše sa 90 odsto", naglasio je Radović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mimi

15.08.2021 13:33

Pa i drugi rade čitavu godinu muče se i niko ih ne vodi na more djabe.Malinari su zaradjivali za sebe ne za drugog