SRPSKO SELO DOBILO VEZU SA SVETOM Najveća investicija u proteklih pola veka
Foto: RINA

Ova deonica dužine 25 kilometara je žila kucavica za veliki broj sela koja gravitiraju ka ovom području i njena revitalizacija je bila neophodna.

U ovim selima živi i radi nekoliko stotina mladih poljoprivrednika koji su odlučili da ostanu na svom ognjištu.

"U ovaj put koji spaja nekoliko sela i koji je veoma važan uloženo je 350 miliona dinara. Biće izgrađene i pešačke staze i urađena horizontalna i vertikalna signalizacija uz sve prateće elemente. Nije nam cilj da gradimo samo industrijske komplekse, već na mestima koja to dozvoljavaju da sačuvamo u srpsku autentičnost. Pranjani imaju svoju istoriju i uz adekvatna ulaganja može da postane i turističko čudo. Dugo nije bilo ulaganja, ali sada se stavari menjaju na bolje. Ovo je tel početak, a pravo i bolje vreme tek dolazi", izjavio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović prilikom posete Pranjanima, prenosi RINA.

Poboljšanje putne infrastrukture i bolje prohodnosti za teretna vozila uticaće na razvoj privrede ovog mesta, kao i lokalnog turizma u okviru koga je i sve popularnija Manifestacija "Sabor violine".

"Mi smo zajednički sa putevima Srbije ispratili čitav projekat, čija je vrednost preko 3 miliona evra i to je značajno sa čitav pranjanski kraj koji će dobiti bolju povezanost sa samim autoputem, a završetak radova planiran je za do kraja godine. Ovo je značajan projekat koji meštani čekaju preko 30 godina, a koji će doprineti saniranju i poboljšanju protočnosti puta za teretna vozila. Ovde je otvoreno i nekoliko fabrika, značajnih za meštane pranjanskog kraja, ali i čitave opštine. Bez putne infrastrukture, razvoj turizma i uopšte, privrede sigurno ne bi bio moguć", izjavio je Dejan Kovačević predsednik opštine Gornji Milanovac.

Ova investicija je najveća u proteklih pola veka koja je stigla u ovaj kraj. Naročito značajna i zbog budućih generacija, koje će ovde ostati da žive ukoliko budu imali sve uslove, a dobra putna infrastrktura je jedan od njih.

"Sada će našim meštanima od Pranjana do Takova biti potrebno samo 20 minuta. Naša deca sada će bez problema ići u škole u našoj opštini, a brojni benefeti će se osetiti i na poljima poljoprivrede, privrede, i naravno turizma", naglasio je Radovin Veselinović, predsednik MZ Pranjani.

Sa unapređenim putevima izvestan je razvoj pranjanaskog kraja sa posebnim naglaskom na turizam koji u ovom mestu ima ozbiljne potencijale.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading