PODIVLJALE CENE STANOVA Kvadrat u Beogradu 2.000 evra, a na ovim lokacijama ćete uštedeti novac
EPA

 

Cene nekretnina u Beogradu nastavljaju da divljaju  pa kvadrat u Beogradu  prosečno iznosi 2.000 evra, mada se na nekim lokacijama može uštedeti novac.

Najveći izazov je pred mladim porodicama koje tek treba da se skuće, a posebno ako imaju barem četiri člana

Svedoci smo "divljanja" cena nekretnina u Beogradu, u poslednje vreme, pri čemu je prosečna cena kvadrata oko 1.980 evra.

Ipak, dobra vest je da u Beogradu i oko njega još uvek ima lokacija gde je cena po kvadratu na nivou od 1.000 evra. Stoga ne čudi što se sve više ljudi seli u periferne kvartove ili čak druge , manje gradove.

Krenemo li iz centra grada na stranu ka Novom Beogradu, ka Ledinama i Btajnici, ubrzo nakon ovog urbanog kvarta gde je kvadrat trenutno u proseku 1.950 evra, dolazimo do ova dva naselja koja se sve više šire. Tamo gde su nekada maltene bile livade, sada su moderne zgrade.

Kada je reč o Ledinama, prosečna cena po kvadratu  iznosi od 1.100 evra pa naviše, pri čemu cifra može ići do čak 1.400 evra. Ipak, ovo je prosek i može se naći stan gde je kvadrat oko 600-700 evra. U Batajnici cene rastu ali je metar kvadratni u novogradnji još na 1.300 evra.

PODIVLJALE CENE STANOVA Kvadrat u Beogradu 2.000 evra, a na ovim lokacijama ćete uštedeti novac

EPA

 

 

Železnik, deo Čuakrice, i Miljakovac, koji pripada opštini Rakovica, dosta su popularni i naseljeni u poslednje vreme, upravo zbog atraktivnih cena. U Železniku možete naći stanove gde je cena kvadrata oko 1.200, ali i one gde kvadrat košta čak manje od 600 evra, zavisno od pozicije, ulice, spratnosti, uređenosti...Tako je u proseku cena oko 1.100 evra, a slično je i na Miljakovcu, gde je prosečna cena 1.000 evra.

Na Karaburmi cene rastu svakodnevno, zbog novogradnje i dobre povezanosti sa gradom, mada i Mirijevo i Višnjička Banja, ne stagniraju kada je reč o cenama stambenih prostora. Ipak, ostaju pristupačna, što otvara brojne mogućnosti za pojedince ili porodice s ograničenim budžetom.

Prosečna cena po kvadratu u Mirijevu je porasla u maju, na oko 1.250 evra, U Višnjičkoj Banji moguće je naći još niže cene, u rasponu od oko 800 do 1.250 evra.

Pančevo je  grad nadomak Beograda u koji naši sugrađani sada masovno odlaze zbog povoljnijih cena stanova a dobre povezanosti sa centrom prestonice. Pančevci neretko brže stignu do jezgra Beograda nego neki građani koji putuju, recimo, s Miljakovca, iz Resnika ...

Udaljeno je svega 19 kilometara od centra Beograda. Pančevo je idealno za one koji rade u prestonici i putuju na posao svaki dan, a sa druge strane, teže mirnijem, vojvođanskom načinu života i ne žele mnogo da "stanje" novčanik kupujući nekretninu, piše Informer.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading