POTPISAN UGOVOR O REKONSTRUKCIJI PRUGE SUBOTICA-HORGOŠ Momirović najavio najmoderniju deonicu, vozovi će ići 120 km/h
mgsi.gov.rs

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Republike Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v.d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma "Karin Komerc MD doo Veternik" i "RŽD Internešnl", Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora "RŽD Internešnl" Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije. 

Prema njegovim rečima, izabran su provereni partneri, ruska kompanija "RŽD Internešnl", koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom  "Karin komerc". 

Momorović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

"Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom ce vozovi saobraćati brzinom do 120 km/h sa najmodernijom pratecom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima", rekao je ministar. 

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao. 

Komentari (1)

Loading