DOBRA VEST ZA SEZONCE KOJI PLANIRAJU NA LETO DA RADE:Manje od ove sume ne smeju da vas plate, evo koliko je to
Shutterstock

Ko ima najveću platu u Srbiji?

Ministarstvo unutrašnjih poslova CG, kako prenosi portal CdM, izmenilo je Pravilnik o obrascima, bližim uslovima i načinu izdavanja dozvole za privremeni boravak i rad u delu koji se odnosi na iznos minimalne zarade za strane državljane, odnosno minimalna zarada je prilagođena minimalnoj zaradi u Crnoj Gori.

DOBRA VEST ZA SEZONCE KOJI PLANIRAJU NA LETO DA RADE:Manje od ove sume ne smeju da vas plate, evo koliko je to

Printscreen

 

Kako su saopštili iz MUP, definisano je da se dokazom o posedovanju sredstava za izdržavanje za izdavanje dozvole za privremeni boravak i rad smatra pisana ponuda poslodavca za zapošljavanje stranca na određenom radnom mestu, u kojoj je naveden minimalni iznos zarade koji ne može biti manji od minimalne zarade u Crnoj Gori.

- Na taj način se otklanja dilema koja je postojala u primeni prethodnog pravilnika i izjednačavaju se prava domaće radne snage sa pravima stranih radnika, odnosno isti rad će se jednako plaćati, bez obzira na to odakle je zaposleni, dodali su iz MUP.

Ističu da navedena izmena obezbecjuje povoljniji privredni ambijent i adekvatnu radnu snagu u susret turističkoj sezoni.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI