Firme
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prema kalendaru Poreske uprave 28. jun je krajnji rok za podnošenje poreske prijave za akontaciono-konačno utvrđivanje poreza na dobit pravnih lica, uz koju se podnosi odgovarajući propisani poreski bilans, kao i više bilansa.

Reč je o poreskom bilansu obveznika poreza na dobit pravnih lica za 2023. godinu, poreskom bilansu za stalne poslovne jedinice za prošlu godinu, poreskom bilansu za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni plan za budžetski sistem za 2023. godinu.

Kako se navodi, meophodno je podneti i poreski bilans za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni okvir za privredna društva, zadruge i preduzetnike, odnosno kontni okvir za druga pravna lica za 2023. godinu, poreski bilans za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni okvir za banke za 2023. godinu i poreski bilans za nedobitnu organizaciju koja primenjuje kontni okvir za Narodnu banku Srbije za 2023. godinu.

Uz ove bilanse, kako su naveli iz Poreske uprave, podnose se propisani obrasci i ostala propisana poslovna dokumentacija.

Do 28. juna obavezno je platiti razliku između konačno obračunatog poreza na dobit za 2023. godinu i plaćenih akontacija i platiti akcizu za prvu polovinu juna.

poreska uprava

Printscreen/ Poreska Uprava

 

(Alo, Kurir)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading