NEMAČKA PRIZNALA Evo koliko je jeftiniji život u Srbiji, razlika je drastična!
Foto: Youtube/Printscreen

Nemački Savezni zavod za statistiku od danas nudi podatke o nivoima cena u 174 zemlje. Međunarodni program poređenja uključuje robu i usluge za potrošnju domaćinstava - isključujući troškove kirija za stanove.

Kako je saopštio Savezni zavod za statistiku, troškovi života u Indiji i Egiptu su 2021. bili 67 odsto niži nego u Nemačkoj, što ih čini najnižim među najvažnijim zemljama porekla stranih radnika.

U Gruziji, Vijetnamu i Tunisu roba i usluge koštaju 60 odsto manje nego u Nemačkoj. 

Cene u Srbiji su 39 odsto niže nego u Nemačkoj

Državljani zemalja Zapadnog Balkana imaju lakši pristup nemačkom tržištu rada. U ovim zemljama su troškovi života znatno jeftiniji - u Srbiji 39 odsto niže, preneo je Dojče vele.

Posle Egipta, Tunis (minus 60 odsto) bio je najjeftiniji na afričkom kontinentu u poređenju sa Nemačkom, a slede Gana i Senegal, gde su troškovi života bili skoro upola jeftiniji nego u Nemačkoj. Život je u Maroku 44 odsto jeftiniji. 

Potrošači u Vijetnamu takođe žive mnogo jeftinije nego u Nemačkoj (minus 60 odsto). Radnici sa Tajlanda i Filipina živeli su kod kuće upola jeftinije. 

U Kini je nivo cena bio 24 odsto niži nego u Nemačkoj. U Sjedinjenim Državama, međutim, troškovi života  su veći za sedam odsto. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading