novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Za one mlade ljude koji razmišljaju na šta da se usredsrede kako bi pokušali da steknu veću privlačnost na tržištu rada, platforma Upwork nedavno je objavila svoju listu najtraženijih poslovnih veština za 2024.

Evo pet veština po kategorijama:

Analitičar podataka

Analitičari podataka posmatraju „neverovatno velike i složene skupove podataka kako bi izvukli uvide i zaključke, a u vezi poslovanja, kaže Margaret Lilani, potpredsednica za isporuku talenata u Upwork-u. Oni koriste alate kao što su Microsoft Exel, Google Spreadsheet, SKL i sl.

PLATE I 250 DOLARA NA SAT: Ovo je 6 najplaćenijih poslova iz fotelje

shutterstock

 

 

„Tehnologija je nova i razvija se ludim tempom“, kaže ona. „I tako će ljudi koji znaju kako da iskoriste tu tehnologiju i primene biti ti koji su pobednici u igri.”

Analitičari podataka na Upwork-u naplaćuju čak 167 dolara po satu.

Marketing na društvenim mrežama

Prodavci društvenih medija širili su vest o svojim klijentima na platformama u rasponu od Instagrama do Pinteresta sa ciljem „izgradnje platformi, interakcije sa kupcima, izgradnje brendova, povećanja prodaje, povećanja saobraćaja na internetu“, kaže Salemi.

PLATE I 250 DOLARA NA SAT: Ovo je 6 najplaćenijih poslova iz fotelje

 

 

 

S obzirom na rasprostranjenost ovih platformi, „marketing na društvenim mrežama je još jedan koji neće nestati“, kaže Lilani.

Prodavci društvenih medija naplaćuju čak 250 dolara po satu.

Računovodstvo

Računovođe ispituju finansijske izveštaje kako bi pomogli preduzećima i pojedincima da posluju, podnose poreze, itd. Preduzeća često „treba da imaju brz pristup stručnjacima koji mogu da obave posao“, kaže Lilani. „A to je poslovni problem za Fortune 10. To je takođe poslovni problem za nadolazeće startapove.“

debljanje

Foto: Shutterstock

 

 

„Uvek ćemo morati da plaćamo poreze“, kaže Salemi, tako da je i ova veština dugovečna.

Računovođe na Upwork-u naplaćuju čak 125 dolara po satu.

Virtuelna pomoć, asistent

Virtuelni asistenti pomažu klijentima na niz različitih načina. Oni se angažuju da „naprave svoj kalendar, da pomognu oko e-pošte, da ulepšaju neke prezentacije“ i tako dalje, kaže Lilani.

 

Neki

posao

Foto: Shutterstock

 

 

se mogu specijalizovati za određeni softver ili platforme „ali opšta priroda im takođe omogućava da budu fleksibilni, kaže ona.

Ovi pomoćnici naplaćuju čak 65 dolara po satu na Upwvok-u.

Grafički dizajn

Grafički dizajneri „kreiraju vizuelne koncepte koji idu ruku pod ruku sa brendiranjem“ njihovih klijenata, kaže Salemi. Oni kreiraju logotipe, infografike, postove na društvenim mrežama, prezentacije i tako dalje.

„Živimo u vizuelnom društvu“, kaže Lilani. "I tako je grafički dizajn sve kritičniji."

Grafički dizajneri naplaćuju čak 150 dolara po satu na Upvwrk-u, piše Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading