amazon
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Jassy, ​​koji je preuzeo čelnu poziciju u Amazonu nakon što je Jeff Bezos s nje odstupio 2021. godine, u intervjuu s izvršnim direktorom LinkedIna Ryanom Roslanskyjem otkrio je što smatra ključnim faktorom za brzo napredovanje u karijeri.

amazon

Foto: Shutterstock

 

 

Stav koji gajimo prema poslu, posebno u 20-ima, ključan je faktor za napredovanje na radnom mestu, a pritom se ne radi samo o dobrom raspoloženju, objasnio je.

Za Jassyja, imati pozitivan stav prema poslu, pored ostalog, znači i dobro funkcionisati u timu i poštovati rokove, prenosi CNBC.

Naime, izvršni direktor Amazona istakao je da bi osobe s ispravnim načinom razmišljanja pouzdano trebale odgovoriti “da” na sledeća pitanja:

  • Radite li mnogo?
  • Pristupate li poslu češće sa voljom, nego uz prigovaranje?
  • Radite li ono što ste rekli da ćete učiniti?
  • Možete li raditi u timu?

Te su strategije “tako jednostavne”, a ipak ih često zanemarujemo, izjavio je Jassy.

Bez obzira na to gde se u karijeri nalazimo, pozitivan stav može nam pomoći da izgradimo jače odnose na radnom mestu, savetovao je Jassy pa dodao da tako “puno brže stičemo zagovornike i mentore”.

amazon

Foto: Shutterstock

 

 

Istraživanja su potvrdila dobrobiti pozitivnog stava na radnom mestu. Između ostalog, pozitivan stav može nas učiniti produktivnijima, podstaći nam kreativnost i sprečiti izgaranje na radnom mestu.

“Postoji toliko stvari koje ne možete kontrolisati u svom poslu. Ali, možete kontrolirati svoj stav”, zaključio je Jassy, piše BIZLife.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading