Rolls-Royce Phantom
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Verovatno ste i sami ponekad maštali o kupovini malo starijeg premijum automobila koji ima iznenađujuće nisku cenu, sa željom da se vozite u luksuznom automobilu za mnogo manje novca nego što je to vozilo koštalo kao novo.

U Srbiji je to najčešće slučaj sa modelima nemačke trojke (Mercedes, BMW, Audi), dok u Americi može da se mašta i o Rolls-Royce automobilu, naročito kada se u oglasima pojavi polovnjak koji košta kao nov Mercedes.

Kao što je, na primer, ovaj Rolls-Royce Phantom iz 2004.

Rolls-Royce Phantom

Foto: Shutterstock

 

 

Ponuđen po ceni od 69.950 dolara, izgleda kao dobra prilika za nekog ko planira da izdvoji tu sumu novca za automobil, s obzirom da je kao nov koštao (tadašnjih) 320.000 dolara, što je ekvivalent od nešto više od 531.000 dolara danas kada se uzme u obzir inflacija.

Zaljubljenici u automobile će se bez sumnje oduševiti mogućnošću da voze jedan ovako luksuzan auto sa 6.8-litarskim V12 motorom koji je imao 459 KS (338 kW) kada je izašao iz fabrike.

Ali, upravo je taj motor, kao i svi ostali luksuzni sadržaji, razlog da se kupac kloni ovog Phantoma.

Rolls-Royce Phantom

Foto: Shutterstock

 

 

Jer, kada nešto krene po zlu na jednom od ovih starih luksuznih vozila, troškovi popravke su astronomski.

U ovom slučaju, kako pokazuje priložena faktrura, na poslednji servis automobila koji je obavljen 2023. godine potrošeno je čak 78.913,57 dolara.

Dok se u oglasu ovaj podatak ističe kao prednost i pokazatelj "pedantnog održavanja i pažnje koja je uložena u ovo vozilo", u stvarnosti predstavlja ozbiljno upozorenje potencijalnim kupcima koji misle da dobijaju luksuzni auto za "male pare", osim ako su spremni za troškove održavanja koji dolaze sa tim, piše B92.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Veka

22.05.2024 08:29

Znači da begam od polovnog Rolsa...E,dobro je da znam,baš sam mislio da kupim par komada