Mask širi biznis
Foto: AP/Tanjug/Ap

Cilj projekta je da se poboljša pristup internetu za žitelje udaljenih delova Indonezije u kojoj živi više od 270 miliona stanovnika u tri različite vremenske zone.

"Veoma sam uzbuđen što možemo da uspostavimo povezanost sa udaljenim mestima. Kada imate pristup internetu možete da naučite bilo šta", rekao je Mask, prenosi Rojters.

Mask širi biznis

Tanjug/Ap

 

Indonežanski ministar komunikacija Budi Ari Setiadi, koji je takođe prisustvovao pokretanju Starlinka na Baliju, rekao je da je Starlink sada dostupan komercijalno i potvrdio da je indonežanska vlada usredsređena da najpre obezbedi ineternet usluge u nerazvijenim regionima.

Predviđeno je da se Mask u ponedeljak sastane sa predsednikom Indonezije Jokom Vidodom i da se obrati učesnicima Svetskog foruma o vodama koji se održava u toj ostrvskoj državi.

Kompanija Starlink, koja poseduje 60-ak odsto od ukupno oko 7.500 satelita koji kruže oko Zemlje, dominira u sferi satelitskog interneta, a Indonezija je treća zemlja u jugoistočnoj Aziji u kojoj će funkcionisati Starlink.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading