volmart
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Valmart planira da otpusti stotine radnika u svom korporativnom sedištu. Ujedno plan je i da Valmart premesti većinu svoje udaljene radne snage u SAD i Kanadu u tri kancelarije, što je promena u strategiji nakon što je prvobitno krenuo virtuelni rad tokom pandemije.

- Tražimo od većine saradnika koji rade na daljinu, kao i od većine saradnika u našim kancelarijama u Dalasu, Atlanti i našoj Toronto Global Tech kancelariji, da se presele - napisala je Dona Moris, direktorka Valmarta za ljude u dopisu za kampus u SAD. saradnici u utorak.

volmart

Foto: Shutterstock

 

 

Najveći svetski trgovac na malo i najveći privatni poslodavac u zemlji, sa 2,1 milion radnika širom sveta, rekao je da će većina preseljenja biti u njeno sedište u Bentonvilu u Arkanzasu, dok će se neki preseliti u njene kancelarije u oblasti zaliva San Francisko ili Hobokenu u Nju Džersiju .

Cilj ovog poteza je bio da se češće okuplja više ljudi, ali i da se ojača Volmartova kultura i razvijaju karijere njegovih zaposlenih, rekao je Moris u memorandumu.

volmart

Foto: Shutterstock

 

 

Ovaj maloprodajni gigant je takođe rekao da smanjuje "nekoliko stotina" radnih mesta u svom sedištu zbog promena u nekim delovima svog poslovanja, ne objašnjavajući dalje.

Udaljenim radnicima je dat rok do 1. jula da donesu odluku o preseljenju ili da daju otkaz uz otpremninu, prema izvoru Rojtersa. Izvor je dodao da će Volmart kasnije ove godine zatvoriti svoje kancelarije u Dalasu, Atlanti i Torontu, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading