Prevara
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prevaranti su se vratili i ovog puta koriste popularni brend za online kupovinu Shein u pokušaju da prevare ljude kako bi dobili njihove lične podatke.

Najnovija poruka, koja je počela da stiže u prijemno sanduče, koristi taktiku intriga da bi navela ljude da kliknu na opasne veze. Nakon otvaranja, imejl sugeriše da su korisnici izabrani da dobiju "misterioznu Shein kutiju!", što zvuči primamljivo.

Naravno, da u tom slučaju nema nagrade, ali oni koji su prevareni jednostavno otkrivaju detalje kao što su korisnička imena, lozinke, pa čak i informacije o bankovnom računu.

Poruka je počela da kruži krajem prošlog meseca i pametno je biti na oprezu ako dobijete nešto slično u prijemnom sandučetu.

Prema Action Fraud UK, bilo je više od 7.900 izveštaja o prevarama e-pošte koje nude besplatne 'misteriozne kutije', tako da se jasno dokazuje da je to popularan način za prevarante da napadaju potrošače.

Veze u ovim imejlovima vode do zlonamernih phishing veb lokacija na kojima prevaranti pokušavaju da ukradu vaše lične i finansijske podatke, prenosi  Miror.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading