Zagreb
Foto: Alo/Profimedia

– Pre 4 godine započela sam potragu za vlastitim stanom. Prvi stan koji sam išla da gledam bio je na Knežiji. Stan je imao 54m2, nalazio se na 5. spratu bez lifta u zgradi koja je izgrađena 1968. godine. Oglašena cena bila je 98.000 evra. U tom trenutku to je za mene bio poprilično visok iznos budući da sam procenila da nekretninu treba renovirati – započela je s pričom.

Međutim, nakon toga dogodilo se nešto što “nova normalna”. Kako piše u njenoj objavi, nastupila je pandemija, rat u Ukrajini, ali i inflacija. Sve to uticalo je na promenu i povećanje cena na tržištu, dodala je dalje.

Zagreb

Foto: Shutterstock

 

 

– Bilo kako bilo, neko drugi odlučio je da kupi stan i da ga preproda. Novi vlasnik odlučio je da stan neće adaptirati. Kupio je novi kauč i bračni krevet te ga je pre nekoliko meseci oglasio za 170.000 evra (ako se dobro sećam) – napisala je žena. No, ni tu nije kraj. Ponovno je naišla na oglas za isti stan koji se trenutno prodaje po ceni od 275.000 evra.

– Ne mogu vam opisati taj osećaj iznenađenja, bespomoći i ljutnje. Ne znam zašto, ali odlučila sam nazvati oglašivača. Pitala sam ga je li kupio stan za 98.000 evra, rekao je da jeste. Pitala sam ga je li se u međuvremenu ugradio lift. Rekao je da nije. Pitala sam ga može li mi pojasniti zašto je cena toliko visoka. Rekao mi je da je on tako odlučio. Mirno, ali u teškoj tremi rekla sam mu da mislim kako bi trebalo da ga je sramota. Rekao mi je da se on ne srami. To je njegova nekretnina i on za njega može tražiti i 500.000 evra ako želi – stoji u objavi na Facebook-u.

Stan

Foto: Shutterstock

 

 

Jasno je i ženi, ali i oglašivaču, dodala je ona, da se taj stan neće tako skoro prodati. Napisala je da je “cela situacija s poremećajem na tržištu, nažalost, izvukla ono najgore iz ljudi”.

– Usput, vlasnik je kao naslovnu sliku oglasa, ali i kao dekorativni element, na svoj zid stavio majmunčića koji nas zasmejava, ali nam se i malo ruga. Baš zato ova država mora što pre reagirati i doneti ozbiljnu stambenu politiku pre nego što izgubi svoje stanovnike – istakla je u svojoj objavi, piše Poslovni dnevnik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading