Milioner veruje da vam je samo ova veština potrebna za uspeh: Ne, nije programiranje
Foto: Alo/shutterstock

“Kad bih savetovao svoju decu, rekao bih im da je veština pripovedanja (storytellinga) ona koja će zaživeti”, izjavio je Galloway.

Platforme za komunikaciju mogu se brzo menjati, ali važno je razviti “sposobnost kvalitetnog pisanja, artikulisanja i predstavljanja ideja uz pomoć podataka, infografika i slajdova”, smatra milioner.

Milioner veruje da vam je samo ova veština potrebna za uspeh: Ne, nije programiranje

Foto: Pixbay

 

 

Inače, Galloway je 2005. godine pokrenuo L2 Inc. – istraživački projekat koji je prerastao u konsultantsku kompaniju za poslovnu inteligenciju i koji pomaže robnim markama da nauče kako da plasiraju proizvode publici na internetu.

Kako stoji u izveštaju Komisije za hartije od vrednosti i berzu SAD-a, kompanija za poslovno savetovanje Gartner 2017. godine kupila je Gallowayjev L2 Inc. za više od 130 miliona dolara.

Ne oslanjati se na AI

Umeće pripovedanja može ozbiljno doprineti poslovnom uspehu kompanije, ali ga i narušiti, a oni koji ga usavršavaju ne bi trebalo da se oslanjaju isključivo na alate koji koriste veštačku inteligenciju (AI) poput ChatGPT-a, dodao je.

“Ne znamo hoće li za pet godina neka neuronska mreža zameniti ChatGPT. Ne znamo hoće li programiranje zastariti”, rekao je.

Razumevanje veštačke inteligencije je važno, ali to nije jedina veština potrebna za uspeh na poslu. Poslodavci žele zaposliti kandidate koji kombinuju meke i tvrde veštine, poput analitičkog i kreativnog razmišljanja, vođenja i znatiželje, navodi se u ovogodišnjem izveštaju konsultantske kompanije Oliver Wyman.

Milioner veruje da vam je samo ova veština potrebna za uspeh: Ne, nije programiranje

Foto: Shutterstock

 

 

Pronalaženje načina da postanete stručnjak u svom području formula je za uspeh, bez obzira na to šta se još događa oko vas, kaže Galloway.

“Pronađite nišu, koliko god ona uska bila i pokušajte je usavršiti. Posvetite se tome da budete jedan od najupućenijih ljudi na svetu u svom domenu. Nikada nećete biti stručnjak u bilo čemu, ako u tome ne uživate”, zaključio je američki preduzetnik.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading