KRENULA NAVALA NA BRIKS? "Više od 40 zemalja se prijavljuje"
Foto: Shutterstock

Prethodno je na mestu Saveta Federacije održan radni sastanak na kome su učestvovali predsednici odbora za međunarodne poslove parlamenata zemalja BRIKS-a.

- Više od 40 država se takmiči da se pridruži grupi BRIKS-a, a broj takvih država se povećava svakog meseca - rekao je Karasin.

Istovremeno, Karasin je objasnio da mnogi članovi udruženja smatraju da ne treba žuriti sa stvaranjem neke vrste striktne povelje za organizaciju, s obzirom na to koliko se Evropska unija ponaša „kontraproduktivno, pa čak i provokativno“.


Odgovarajući na pitanje o mogućnosti razvoja sistema finansijskog poravnanja BRIKS-a, Karasin je rekao da o ovoj temi razgovaraju zemlje.

- Ova tema je pokrenuta na našem radnom sastanku, siguran sam da će biti pokrenuta i u Sankt Peterburgu na parlamentarnom forumu zemalja BRIKS-a - rekao je političar.

Senator je govorio i o osnovnim principima interakcije između zemalja asocijacije. To je jačanje realne multipolarnosti i želje za formiranjem pravednog svetskog poretka, uzajamno korisne ekonomske saradnje i shvatanja važnosti očuvanja sistema međunarodnog prava.

Deseti parlamentarni forum zemalja BRIKS-a biće otvoren 11. jula u Sankt Peterburgu, a zakonodavci će raspravljati o ulozi parlamenata u jačanju multilateralizma za ravnopravan globalni razvoj i bezbednost, izjavila je ranije predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading