novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ovaj podatak je izneo dr. Samir Vildić, predsednik UO Fondacije poduzetnika u BiH. Prema njegovim rečima, statistički (odnosno procentualno prema broju stanovnika) Živinice imaju mnogo više milionera nego jedan Berlin, odnosno imaju isto milionera kao jedan Keln.

novac

shutt

 

Pomenuti portal je ranije, istražujući istinitost ovog podatka, došao do informacije da je u Živinicama u 2022. godini bilo 110 kompanija koje su imale prihode od preko milion maraka, iz čega su zaključili da je realno da ukupno u gradu ima više od 150 milionera.

Sada su objavili novi podatak. Prema ažuriranim informacijama, broj 'milionskih' kompanija u Živinicama je porastao u 2023. godini na 117.

novac

Shutterstock

 

 

Istovremeno, mnoge od ovih kompanija su poboljšale svoj rezultat – neke za po nekoliko miliona, a neke i za nekoliko desetina miliona maraka.

Ukupni prihodi ovih kompanija, dakle, značajno su porasli, kao i broj onih koji su se premašili spomenuti iznos u prihodima.

Iz svega valja zaključiti da je broj milionera u Živinicama prošle godine verovatno porastao za desetak građana koji su se priključili 'klubu milionera', piše B92.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading