Livada
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Oglas u kojem se nudi plac koji je spreman za sadnju od 400 kvadratih metara, izazvao je veliku pažnju. Naime, sama cena zakupa je izazvala buru komentara budući da iznosi samo 1 evro godišnje.

U opštini Muć, postoji mogućnost da se 400 kvadratnih metara obrađuje za samo 1 evro, a cilj jeste održavanje zemlje.

DEKA IZ HRVATSKE DAJE IMANJE ZA 1 EVRO GODIŠNJE: Nije mogao da sanja oštre komentare koje dobija!

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

- Baka i ja smo zajedno "150 godina", a dve bašte pored kuće koje obrađujemo dovoljne su da uzgajamo šta nam treba, malo krompira, zelena salata, kupus, blitva... Žao nam je što zemlja leži besposlena. Ja sam u tih 400 kvadrata sipao stajsko đubre, domaće, preorao, orezao i sada je zemljište spremno za sadnju. Mi smo već stari, pa evo ponude mlađima da dođu i posade, pa beru i nose svojoj kući, deci - priča Ante, meštanin Radunića, koji je ovaj nazovimo oglas objavio na društvenim mrežama i dobio potpuno drugačiju reakciju od Hrvata.

"Šta kažete kada vas neko pita da li ima vode na zemlji?", "Da mu ipak posadim, uberem i donesem na kućnu adresu?", "Da li je evro mesečna kirija, godišnja?" - pisalo je u komentarima.

banja izvor vode

Foto: RINA

 

 

- Ljudi moji, hoću samo da neko sadi, bere te plodove, a ne da zemlja leži, da raste trava... A mi kukamo da nam je sve u prodavnici skupo - dodao je deka.

- Plac ima prilaz autom, udaljen je 50 metara od asfalta, u jednom pristaništu okružen šumom. Zemlja je plodna... Od Splita je 40-ak kilometara, pa mogu i ja da dođem iz grada da sadim, mada bi bilo lakše nekom bližem – nastavlja Ante.

Ipak, na pomenuti oglas niko još uvek nije odgovorio potvrdno.

- Živim od zemlje, pa ću u toj parceli, ako ovo niko ne prihvati, u desetom mesecu zasaditi luk. A ostalo prodati u Splitu - rekao je on za Jutarnji list.

(Telegraf Biznis)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading