SAD
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon što je kompanija Tramp Media najavila da će u utorak debitovati na berzi, Tramp se po prvi put pridružio listi 500 najbogatijih ljudi sveta na Blumbergovom indeksu milijardera.

Blumberg je procenio da je Trampova neto vrednost samo u ponedeljak porasla za četiri milijarde dolara, što mu je donelo bogatstvo od 6,5 milijardi dolara.

Zatvaranje spajanja Trump Media i Digital World Ackuisition Corp. predstavlja neočekivani prihod od više milijardi dolara za Trumpa, koji je predsednik i dominantni deoničar nove kompanije.

Donald Tramp

Printscreen

 

 

Vest o završetku spajanja povećala je deonice Digital World-a za 21 odsto. Kupovina je nastavljena u ponedeljak popodne, podstičući digitalni svet za 39 odsto više tokom dana na oko 51 dolar. Po sadašnjim cenama, Trampov udeo je procenjen na oko 4 milijarde dolara. Međutim, postoje ograničenja zaključavanja koja bi verovatno sprečila Trampa da mesecima prodaje ili čak pozajmljuje u odnosu na vrednost te akcije.

Trgovanje novom kompanijom pod oznakom „DJT“ na Nasdak berzi trebalo bi da počne u utorak, saopštile su kompanije.

Devin Nunes, izvršni direktor kombinovane kompanije, rekao je u saopštenju da će se posao pokrenuti da „povrati internet od Big Tech cenzora“. „Nastavićemo da ispunjavamo našu posvećenost Amerikancima da služimo kao sigurna luka za slobodno izražavanje i da se suprotstavimo sve većoj vojsci onih koji cenzurišu slobodu govora“, rekao je Nunes.

Akcije Digital World Ackuisition Corp (DVAC), fiktivne kompanije koja sada poseduje Truth Social, porasle su u ponedeljak za više od 20 odsto. Akcije su porasle za preko 170 odsto u poslednjih šest meseci.

Donald Tramp

Profimedia

 

 

Da li je Trump Media pucanj u prazno?

Stručnjaci upozoravaju da tržište precenjuje Trump Media s obzirom na osnove kompanije. Trump Media je ostvario samo 3,4 miliona dolara prihoda u prvih devet meseci prošle godine, prema podacima SEC-a . Kompanija je u tom periodu zabeležila neto gubitak od 49 miliona dolara.

U međuvremenu, baza korisnika Truth Social-a se smanjuje – više nego kod X, kompanije ranije poznate kao Twitter.

Broj mesečnih aktivnih korisnika Truth Social-a u SAD na iOS-u i Android-u opao je za 39 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prema podacima Similarweb-a koji su podeljeni sa CNN-om ranije ovog meseca.

Na Truth Social, postoji više od 8.000 članova u grupi za ćaskanje pod nazivom „DVAC Shareholder Group“, gde korisnici raspravljaju o glasanju akcionara za odobrenje spajanja i postavljaju memove i poruke podrške.

Izvor: BIZLife

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading