OVE ČUVENE ĆEVAPE VOLI CEO BALKAN! Novom cenom razbesneli mušterije: Idemo u vegetarijance
Foto: Shutterstock

Sarajevo koje je poznato po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, suočava se sa poskupljenjem ovog omiljenog jela za čak dve marke.

Tako sada u nekim od poznatim ćevabdžinicama, veća porcija košta 12 maraka, dok je mala šest.

Na portalu Crna hronika, koja je i objavila ovaj cenovnik, vodi se polemika da li je ovo veliki skok cene, ali i porede porcije sa onima u drugim zemljama. Tako jedan piše da u Nemačkoj deset ćevapa košta pet evra.

"Ništa, onda idemo u vegetarijance", piše drugi.

Dodatno, njima su i somuni poskupeli . Tako je sa 70 feninga, koliko je koštao na većini prodajnih mesta u Sarajevu za vreme prošlog Ramazana, poskupeo na 1,20 maraka.

Inače, bosanskohercegovačke ćevabdžije ušle su nedavno u proces registracije oznake geografskog porekla za „Sarajevski ćevap“ sa Baščaršije.

Ovi specifični ćevapi su jedan od najznačajnijih i najpoznatijih specijaliteta Bosne i Hercegovine, i prodaju se i u regionu i u svetu. U ćevabdžinicma širom Sarajeva najčešće se služe porcije od pet ili deset ćevapa, u somunu, s čašom hladnog mleka ili jogurta.

Pomenuti specijalitet pravi se od posebnih delova mesa i, osim mlevene govedine, koristi se samo so i peče se na roštilju, prenosi blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading