Stan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Provere koje banke prave su uvek rigorozne i tu nema razlike koja vrsta kredita je u pitanju, bilo da je u pitanju keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni.

Ključna je uloga Kreditnog biroa. Tu piše sve o vašim finansijskim navikama, a banka pomoću izveštaja iz KB-a stiče o vama glavni utisak i procenjuje da li ćete redovno plaćati rate kredita.

Ukoliko vaš radni staž nije dovoljan za kredit, to automatski znači da ga banka neće odobriti. Što se tiče ove stavke, minimum je da imate godinu dana kontinuiranog radnog staža, a pojedine banke odobravaju kredite i ako ste zaposleni 6 meseci na neodređeno vreme, piše Kamatica.

Bankari obraćaju pažnju na vašu stručnu spremu, poziciju na kojoj ste zaposleni, a naročito na kvalitet vašeg poslodavca. Ukoliko poslodavac ima evidentirane blokade računa u dužem vremenskom periodu, to je signal upozorenja za banku. Pored ovoga, neke banke će tražiti da vide vaš poslednji telefonski račun, pitaće vas da li posedujete auto ili nekretninu...sve ovo su informacije koje banke koriste u ovom procesu.

Ukoliko sve ove navedene stavke dobiju "zeleno svetlo", onda će banka odobriti vaš kredit. Ako bilo šta od ovoga ne prođe bankarske provere, to će značiti da nećete moći (makar ne u tom trenutku) da uzmete kredit.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading