LEPE VESTI ZA NOVOSAĐANE Počinju prijave, evo ko sve može da dobije novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako su rekli za Kurir iz Gradske uprave za zaštitu živote sredine i ove godine će Grad pružiti podršku građanima za nabavku bicikla kao ekološko prihvatljivog transporta.

- Ukupna sredstva obezbeđena u budžetu Grada Novog Sada za ovu namenu iznose 20.000.000 dinara. Gradska uprava za zaštitu životne sredine će u narednom periodu raspisati Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati ovu programsku aktivnost. Na Javni konkurs se mogu prijaviti sva udruženja koja imaju sedište na teritoriji Grada Novog Sada, koja su registrovana u skladu sa Zakonom o udruženjima i koja u skladu sa svojim osnivačkim aktom ostvaruju ciljeve u oblasti zaštite životne sredine i/ili promocije biciklizma. Udruženje koje bude odabrano je u obavezi da pripremi i raspiše Javni poziv građanima za podršku nabavke bicikla. Pojedinačan iznos sredstava koji će se dodeljivati za podršku nabavke bicikla je 12.000 dinara, a ukoliko je cena bicikla manja od ovog iznosa, fizičkom licu će biti uplaćen iznos u visini cene bicikla - naveli su iz Grada.

Takođe, oni podsećaju i da će uslovi biti kao i prethodnih godina.

- To znači da pravo učešća na Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada i da samo jedno lice iz porodičnog domaćinstva može dobiti sredstva po ovom Javnom pozivu. Kroz ovu akciju je, u protekle dve godine, podržana kupovina 3.406 bicikla. Imajući u vidu da su građani Novog Sada pokazali izuzetnu zainteresovanost, ova akcija je nastavljena i u 2023. godini, u kojoj je 1.466 građana ostvarilo pravo na subvenciju za nabavku bicikla od ukupno 9.400 prijavljenih građana. Javni konkurs za izbor udruženja će biti raspisan u narednom periodu, a sva obaveštenja i informacije će biti dostupne na sajtu Gradske uprave za zaštitu životne sredine - poručili su oni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading