hotel
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj pošti navode da je rast primanja počeo 2022., kada je plata za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20 odsto.

Poštari, dostavljači novina i vozači Hrvatske pošte koji ostaju do kraja godine dobiće još 1.200 evra neto nagrade, saopštili su iz Hrvatske pošte.

Kako se navodi u saopštenju, ova nagrada je uvedena za radna mesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem, a odnosiće se i na sve buduće radnike na ovim radnim mestima koji budu zaposleni najkasnije do kraja juna ove godine.

hotel

Foto: Shutterstock

 

 

„Kao i mnogi drugi poslodavci na tržištu rada, već duže vreme imamo izazove u određenim oblastima sa pronalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacije. Svesni smo da je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećani promet radnika i zato smo u poslednje dve godine pokrenuli brojne inicijative za njihovo zadržavanje”, objavila je Hrvatska pošta.

Tako su u martu ponovo porasle plate svim radnicima Hrvatske pošte, treći put u poslednjih šest meseci, što je povećanje od ukupno 25 odsto.

U Pošti navode da je rast prihoda počeo 2022. godine, kada je za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana plata za 20 odsto.

hotel

Foto: Shutterstock

 

 

Kako se navodi, poštari u Hrvatskoj dobijaju tri jednokratne posebne nagrade svake godine, uskršnje, božićnice i regres, a radnici na operativnim radnim mestima uz redovnu platu svakog meseca dobijaju i promenljivu nagradu.

Od ostalih pogodnosti, Pošta pominje sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, MultiSport karticu, ali i povećanje participacije za prevoz i hranu, kao i posebnu nagradu za uspeh koji zavisi od ispunjenja godišnjih ciljeva i može dostići iznos mesečne neto zarade uplatom u treću kolonu penzije.

Izvor: BIZLife

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading