plaćanje poreza
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za mart, prema kome je rok za izmirenje prvih obaveza 5. mart, do kada je neophodno dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u februaru, kao i izveštaja o ispunjenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za februar i uplati sredstava.

Firme su obavezne da do 11. marta podnesu poreske prijave i plate porez na premije neživotnih za februar, kao i porez na dodatu vrednost (PDV) za februar od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV.

Petak, 15. mart je datum, kada ističe rok za najveći broj obaveza pa je do tada neophodno platiti akontaciju poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za februar, doprinose za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za februar, podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače za februar.

Istog datuma ističe i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za februar, podnošenje obrasca PID PDV 1 za februar ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za februar.

Do 15. marta je neophodno platiti akcize za drugu polovinu februara, podneti poresku prijavu za obračun akcize za prethodni mesec, kao i prijavu o obračunu akcize na struju za krajnju potrošnju za februar i platiti akcize.

29. marta ističe rok za plaćanje obračunate akcize za prvu polovinu marta.

Tanjug

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading