PRIZNAO 24-0 TUĐE DECE: Kada čujete zašto i kako na tome zarađuje - šokiraćete se!
Foto: Alo/Shutterstock

Pošto je Džonaton Nemac, deca koju je priznao, njihove majke i drugi rođaci - automatski imaju pravo boravka u Nemačkoj. Za sada su tu 94 osobe.

Autori ovog izveštaja za nemački javni servis ARD došli su do podatka da samo Džonaton A. prouzrokuje troškove socijalnog osiguranja znatno više od 1,5 miliona evra godišnje.

Deca

Profimedia

 

 

Kako se navodi, u Nemačkoj ne postoji Centralni registar civilnog statusa (rođenje, brak, registrovano partnerstvo, smrt…) iz razloga zaštite podataka, oni ne mogu da vide koliko je dece neko već priznao, to mogu samo imigracione vlasti. A većinu očinstava overavaju notari, prenosi Telegraf.

Upravo zbog toga nije teško prevariti sistem, pa se neretko dešava priznanje dece, iako nisu zapravo njihova. Često su upleteni i beskućnici koji dobijaju ogromni novac za ovo "delo". Lažno priznanje se ne može povući, a, takođe, nije kažnjivo zakonom.

- Lažno očinstvo je omogućavanje ljudima koji nemaju izgleda na boravak u Nemačkoj, da ipak ovde ostanu. Ovi ljudi su spremni da plate novac za to, obično osobi koja preuzme fiktivno očinstvo - rekao je Aksel Bošamer iz višeg imigracionog organa vlade okruga Arnsberg.

Izvor: Telegraf

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading