Moda za pse
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Zavisi od niza faktora, uključujući rasu psa, sopstvenu dlaku, veličinu, starost, zdravlje i okolnosti. Manji psi su obično osetljiviji na hladnoću od većih pasa, posebno kada su bliže zemlji - rekao je za Si-En-En dr Džeri Klajn, glavni veterinar u Američkom kinološkom klubu.

Kako se navodi, psi koji imaju dvostruku dlaku nemaju potrebu da dodatnim zagrevanjem, dok vrlo mladi psi imaju koristi od dodatne topline, posebno ako imaju osnovne zdravstvene probleme koji utiču na to kako mogu regulisati temperaturu, ili ako su dijabetičari ili imaju osteoartritis.

- Verujte mi, ja sam muškarac od 70 godina. Ni ja više ne volim toliko hladnoću - poručio je on.

Posao sa odećom za pse iz 2024. nudi mnogo izbora i opslužuje sve vrste vlasnika kućnih ljubimaca: neko bi mogao da kupi kaput Guči ili Prada od 1.000 dolara ili potrošiti mnogo novca za kaput otporan na vremenske uslove na Chevi.

Pradina "Re-Nilon" puff kaput sa kapuljačom dolazi u dve boje i tri veličine, i košta 825 dolara , ali tranzicija sa pete avenije vrhunske i visoke mode na visoke performanse i tehničku funkciju svakako se ubrzala poslednjih decenija.

- Prilazimo odeći za pse kao što bismo odeći za ljude na otvorenom, u smislu da tražimo izmišljotine na otvorenom, inovacije i tehnologije na otvorenom, i načine da možemo da doprinesemo udobnosti bilo kog od naših pasa - istakao je Peter Kearns, direktor proizvoda kompanije Ruffvear.

Kako se navodi, modne industrije nakon pandemije zgrću ogrmone količine novca, upravo preko odeće za pse.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading