novčanik
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Takozvano "pravilo 9 dolara" je zapravo filozofija kojom se vodimo kada razmišljamo o različitim predmetima, bilo odevnim ili u našem domu, koje imamo želju da zamenimo, odnosno da ih se otarasimo, misleći da su ispunili svoj životni vek. To mogu biti različiti džemperi ili trenerke kojima su se stvorile grumuljice, torbica kojoj se pokidao kaiš ili nešto potpuno treće. Međutim, pre nego što odlučimo da te stvari bacimo i zamenimo kupovinom novih komada, potrebno je samo da se zapitamo da li ovo pravilo može da ih „spasi“.

Kako TikTok kreatorka koja stoji iza ovog pravila nalaže, većinu problema ovog tipa najverovatnije možemo rešiti za ispod 9$ . U ovim slučajevima, možemo pronaći skidač grmuljica koji će potpuno obnoviti naše odevne komade, kao i odneti torbicu kod majstora da zameni kaiš. Najčešće, ono što ćemo shvatiti jeste da tim predmetima nije istekao životni vek, već da im je bilo potrebno samo malo nege i ljubavi za njihovu obnovu, i još mnogo, mnogo korišćenja.

U nastavku pogledajte TikTok video koji je započeo ovaj i više nego potreban razgovor, a mi vas snažno podstičemo da razmislite šta u vašem domu ili ormaru može biti spašeno uz ovo jednostavno pravilo, piše blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading