Bil gejts
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Drugim rečima, "oni koji imaju najviše - treba da budu darežljiviji", smatra Amerikanac. Više od 250 bogataša je potpisalo otvoreno pismo koje se odnosi na podizanje poreza imućnima.

Međutim, nije reč samo o pojedincima, već i o nacijama. Gejts smatra da bogate, razvijene države treba više da pomažu ugroženim nacijama, i u tom kontekstu - najviše se priča o hrani, obrazovanju, nepogodama i klimatskim promenama.

Takođe, Gejts veruje da je ključni način za borbu protiv klimatskih promena poboljšanje pristupa zdravstvenoj zaštiti u zemljama u razvoju, što je oblast u koju on dosta ulaže, a koju - kako kaže - vlade zanemaruju, prenosi telegraf.

"Globalno zdravlje je trenutno (malo) van radara", rekao je on nedavno u intervjuu za Blumberg, i dodao: "U narednih deset godina, kada će novac biti toliko ograničen, ako želite da brinete o uticaju na klimu - zdravstvena potrošnja bi trebalo da raste, a ne da se smanjuje".

Tom temom se pozabavila i Abigejl Dizni, unuka Roja O. Diznija, rekavši da se ona odrekla letenja privatnim avionom i napravila još neke izmene u svom stilu života, u nastojanju da zaštiti životnu sredinu.

Takođe je delimično okrivila 1% najbogatijih za doprinos klimatskim promenama, zbog njihovih "privatnih mlaznjaka, superjahti, helikoptera i privatnih svemirskih raketa".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading