"PRODALA BIH TRI VAUČERA PO 3.000 DINARA" Građani besni, žena pokušava da zaradi na sraman način zloupotrebljavajući pomoć države
Alo/Tanjug

Podeljena je prva runda vaučera za odmor za ovu godinu. Prema najavama, građani bi uskoro mogli da očekuju i dodatne vaučere, s obzirom da je juče za samo dva sata podeljeno svih 100.000 kupona.

Interesovanje građana je bilo veliko, čini se i najveće do sada kada je ova pomoć države u pitanju, a u prilog tome najbolje govore jučerašnje gužve na šalterima pošte širom Srbije.

Sada, dan kasnije na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko objava u kojima građani nude na prodaju svoje vaučere.

Jednu od takvih ponuda objavilo je Udruženje potrošača Efektiva. Objava glasi:

- Prodala bih 3 vaučera po 3.000 dinara.

Ova objava izazvala je veliku buru na mrežama. Mnogi korisnici društvenih mreža su prokomentarisali da ovo nije u redu, dok su drugi rekli da je ovo ipak bilo očekivano.

Podsetimo, zabranjena je zloupotreba vaučera, a prava na njih su strogo definisana.

Kako izgleda prijava za vaučere?

Za vaučere za odmor mogu da konkurišu i zaposlena lica čija primanja ne prelaze 80.000 dinara, dok je ranije ta gradnica iznosila 70.000 dinara.

Obrazac za prijavu, kao i izjava za starije od 65 godina, mogu su da se preuzmu sa sajta Ministarstva turizma i omladine www.mto.gov.rs ili sajta Pošte Srbije www.posta.rs.

Za penzionere to je original penzijskog čeka, penzionerska kartica ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, dok korisnici inostranih penzija stavljaju na uvid originalni dokument, overeni izvod, potvrdu i slično, koji izdaje banka sa teritorije Srbije, a koji potvrđuje novčani priliv po osnovu ostvarenog prava na penziju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading