PREVARANT SAŠA PONOVO HARA! Zapošljava devojke u Srbiji, nudi ogromnu platu, na kraju nestane!
Foto: Pixabay

Ovoga puta, žrtva je Adrijana Velisavljev, potvrdila je ona za "Blic Biznis". Kako je ispričala, dotični Saša joj je ponudio posao dizajnera/ilustratora, sa platom od 1.200 evra mesečno, a u međuvremenu, uz odlaganje obaveza, ponudio joj i sastanak u restoranu, što je budilo sumnju da nema ni poslovne prostorije. Epilog je da Adrijana nikad nije dobila zaradu za urađen posao.

Njen slučaj nažalost nije jedini. Posle ovog posta, masovno se javljaju devojke koje su imale sličnu situaciju, a u javnosti je poznat slučaj Jovane Iričanin koja je svojom objavom od pre dve godine uspela da ispriča priču što je pomoglo mnogim devojkama da se ne uvuku u problem.

Nažalost, nekoliko devojaka ostvarilo je radni odnos, a potom su bivale ostavljene bez plata.

PREVARANT SAŠA PONOVO HARA! Zapošljava devojke u Srbiji, nudi ogromnu platu, na kraju nestane!

Foto: Shutterstock

 

 

U početku sve deluje normalno, a onda...

Adrijana svedoči za "Blic Biznis" da u početku ništa nije ukazivalo na to da je u pitanju prevara i to dobro osimišljena.

"U početku nisam posumnjala, jer je zaista sve delovalo normalno. Dobijala sam zadatke svaki dan, odrađivala ih na vreme i sve je bilo bez problema. Međutim, malo mi je bilo čudno, i pitala sam se - zbog čega jedan poslodavac zove svog radnika na sastanak u restoranu ili kaficu, gde su te kancelarije koje poseduje? Kao što sam napisala u svom postu, nakon toga sam dobila intimniju i privatniju poruku i tu sam se dodatno začudila, ali dve nedelje nakon toga je sve bilo profesionalno", priča nam ona.

Nekoliko dana pred isplatu plate, dotični joj je poslao mejl u kojem navodi da nema novca za isplatu jer zakup sajmova košta više nego što je planirao.

"Automatski sam tada potvrdila svaku sumnju u vezi njega i njegove firme. Ukucala sam njegovo ime na google i izašlo mi je preko 10 članaka o njemu. U tom momentu sam se zaista šokirala, nisam mogla da dođem sebi neko vreme", ukazuje ova devojka.

Zapošljava mlade, a onda pobegne kad se posao završi

Dotični Saša Novaković, zapošljava isključivo devojke, osniva firma na skoro svake dve godine, pod sličnim nazivima. Postoje određeni podaci pod kojim imenima i kada je otvarao firma, privremeno obustavljao rad istih, o čemu je Blic Biznis ranije pisao. To upućuje da je legalno otvarao firme, jer su potpisivani ugovori, sa pečatom.

posao

Foto: Shutterstock

 

 

Uspeo je da prevari dosta ljudi koji su unapred kupovali karte, kao i dosta poznatih ličnosti.

Njegova kompanija se navodno uglavnom bavi ivent organizacijom, marktingom a prevarila je više mladih devojaka, ali i svoje saradnike. I novinarka "Blic Biznisa" bila je jednom na meti.

Taktika uvek ista

Njegova taktika je uvek slična: Obeća posao, uz solidnu platu, a od toga, vlasnik nestane, profili na društvenim mrežama bivaju pogašani, a u APR za tu kompaniju su podaci, najblaže rečeno zanimljivi. Više puta je gašena i aktivirana, iako trenutni status ukazuje da još uvek postoji. Međutim, nema informacija o finansijama.

Apel ovih devojaka a i naše redakcije da se jave kako bi se osoba privela pravdi.

"Moj jedini savet za kolege bi bio taj da, pre potpisivanja bilo čega i pre stupanja u radni odnos sa nekim, obavezno istraže detaljno o toj osobi ili firmi ukoliko postoji neka sumnja. Danas jednostavno ne možete verovati apsolutno nikome, a uvek se možete osloniti na svoj instikt. Nažalost ja nisam i iz toga sam mnogo naučila", kaže Adrijana.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading