"PRAVDA ZA SVE" ZAPALILA AMERIKU Apokalipsa ili patriotizam -  Hit pesma "zaverenika" i Donalda Trampa prva na top listi
Foto: AP/AP Photo/Evan Vucci

Duhovna pesma grupe osuđenika za napad na Kapitol hil 6. januara 2021. godine u čijem snimanju je učestvovao i bivši predsednik SAD Donald Tramp, dospela je tokom proteklog vikenda na prvo mesto AjTjun muzičke liste.

Tramp je 6. januara 2021. poručio pristalicama da se "pakleno bore" kako bi blokirali potvrdu o pobedi Džoa Bajdena na izborima. Rulja je tada napala Kapitol hil, nateravši poslanike, uključujući i Majka Pensa, Trampovog potpredsednika, da beže bojeći se za svoje živote.

Neredi su samo odložili proces sertifikacije, ali su sada povezani sa devet smrtnih slučajeva, uključujući samoubistva policajaca. Optuženo je više od 1.000 ljudi. Stotine su osuđene, neki zbog pobunjeničke zavere, a stotine ih i dalje traži FBI.

Tramp je opozvan zbog podsticanja pobune, ali je oslobođen kada mu je dovoljan broj republikanaca u Senatu ostao lojalan. Komisija Predstavničkog doma 6. januara uputila je četiri krivične prijave u vezi sa Trampom Ministarstvu pravde, koje nastavlja istragu.

To je samo jedan od izvora pravne opasnosti za Trampa, koji se takođe suočava sa istragama o svojim finansijskim poslovima, tajnom isplatom novca porno zvezdi, njegovom izbornom subverzijom i zadržavanjem poverljivih podataka, kao i tužbom za klevetu pisca kojeg je optužuio za silovanje, što on poriče. Ponovo se kandidujući za predsednika, Tramp dominira u anketama o republikanskom kokusu.
 

Singl Zatvorskog hora J6 pod naslovom ''Pravda za sve'', nadmašio je na listi AjTjuna numeru Cveće proslavljene pop zvezde Majli Sajrus, prenela je američka medijska kuća Hil.

Pesmu Pravda za sve izvodi hor zatvorenika, ali u pozadini ovog dvominutnog gospela može se čuti i bivši američki predsednik kako deklamuje ''Zakletvu na vernost''

Donald Tramp je svoj deo snimio u svojoj rezidenciji Mar-a-Lago na Floridi, dok je hor svoje delove snimio koristeći zatvorski telefon.

Forbs, koji je prvi izvestio o produkciji pesme, rekao je da će video debitovati na podkastu čiji je domaćin Stiv Benon, ekstremno desničarski aktivista i navodni prevarant koji je bio menadžer Trampove kampanje i strateg za dolazak do Bele kuće.

Uz ambijentalnu podlogu, pesma prikazuje Trampa kako recituje zakletvu vernosti, uz hor muškog glasa koji peva Star-spangled Banner. Pesma traje oko dva i po minuta i završava se skandiranjem „SAD! SAD! SAD!" Forbs je rekao da ga je "proizveo veliki izvođač koji nije identifikovan".

Robert Maguire, direktor istraživanja u organizaciji Građani za odgovornost i etiku u Vašingtonu, rekao je: "Nikad nisam čuo ništa odvratnije od pesme koju je otpevao predsednik koji je pokušao da izvede državni udar sa 'horom' pobunjenika koji su pokušali da mu pomognu".

Iako je numera ''Pravda za sve'' zauzela prvo mesto na AjTjun muzičkoj listi, ova pesma nije se pojavila na listi 50 najslušanijih na Spotifaj platformi za striming muzike.

Od objavljivanja 4. marta, gospel ''Pravda za sve'' sa Donaldom Trampom kao jednim od izvođača, imao je 504.000 pregleda na Jutjub patformi, preneli su američki mediji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading