ZA APARTMAN NA “SRPSKOJ LEPOTICI” TRAŽE I 320 EVRA:  Da li ova planina postaje popularnija od Kopa?
Foto: RINA

Sitno se odbrojava do novogodišnjih i božićnih praznika, a sudeći po rezervisanosti smeštajnih kapaciteta na Tari - veliki broj naših građana će svoj odmor provesti upravo tamo. Za ovu planinu već mesec dana unazad vlada veliko interesovanje i već sada se traži krevet više.

- Prema zvaničnim podacima hotelijera, restoratera i izdavaoca privatnog smeštaja, popunjenost smeštajnih kapaciteta za vreme novogodišnjih praznika prelazi 95 procenata. Cena privatnog smeštaja varira u odnosu na vrstu smeštajne jedinice i lokacije na kojoj se nalazi. Dnevni najam apartmana na Tari za praznike iznosi 100 evra, dok je za iznajmljivanje luksuznijeg smeštaja potrebno izdvojiti oko 320 evra. Cena po Novoj godini u privatnom smeštaju je od 50 do 100 evra - rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara - Drina.

ZA APARTMAN NA “SRPSKOJ LEPOTICI” TRAŽE I 320 EVRA:  Da li ova planina postaje popularnija od Kopa?

Foto: Alo/ilustracija

 

Gotovo svi hoteli beleže maksimalnu popunjenost, a cena smeštaja u jednom popularnom hotelu, koja uključuje usluge polupansiona uz mogućnost korišćenja bazena, saune i teretane, varira od 6.000 d0 8.000 dinara po osobi na dnevnom nivou. U najavi je i otvaranje sadržaja za najmlađe.

- U ostalim hotelima, cena na bazi usluge noćenja sa doručkom varira od 2.800 do 6.000 dinara. Vrhunska energija, kvalitetan muzički program i odlična gastronomska ponuda su garant nezaboravnog početka nove godine u hotelskim restoranima. Za konzumaciju novogodišnjeg menija potrebno je izdvojiti od 2.900 do 9.000 dinara,  u zavisnosti od hotela, dodaje Spasojević.

U Bajinoj Bašti, opštini koja je centar planine Tare i srce regiona srednjeg Podrinja, na glavnom gradskom trgu 31. decembra od 12 sati zakazana je predstava za najmlađe, a zatim tradicionalno fotografisanje sa Deda Mrazom; od 22 sata je novogodišnji koncert, dok se tradicionalna manifestacija „Bajna zima“ nastavlja prvog dana nove godine.

- Od kraja ove godine pa sve do 19. januara u glavnoj ulici u Bajinoj Bašti, u tipskim kućicama, biće praznični bazar gde će se prodavati suveniri, proizvodi domaće radinosti, tradicionalna pića, hrana i slično. U samoj Bajinoj Bašti popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 90 procenata, a cene za praznike se kreću od 30 evra pa naviše - zaključio je Spasojević za Rinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading