DIREKTOR NAJPOZNATIJE FINANSIJSKE KUĆE SE OBRUŠIO NA NJIH: Zabranio bih ove valute!
Shuterstoock

"Uvek sam se duboko protivio kripto, bitkoinu, itd.", rekao je čelnik najveće američke banke po imovini dok je ispitivala senatorica Elizabeth Warren, D-Mass., tokom saslušanja Senatskog odbora za bankarstvo. "Jedini pravi slučaj njegove upotrebe su kriminalci, trgovci drogom ... pranje novca, izbegavanje poreza."
"Da sam ja vlada, zatvorio bih je", dodao je.

Ove su primedbe poslednja Dimonova oštra kritika protiv kriptovaluta, iako je njegova banka snažno uključena u blockchain, tehnologiju koja omogućuje industriju vrednu 1,6 triliona dolara.

U prethodnim izjavama, Dimon je bitkoin nazvao "napraženom prevarom", komentaru na koji se kasnije povukao. Takođe ga je uporedio s "kamenom za ljubimca".

DIREKTOR NAJPOZNATIJE FINANSIJSKE KUĆE SE OBRUŠIO NA NJIH: Zabranio bih ove valute!

Foto: Shutterstock

 

 

Nakon dodatnog ispitivanja Warrena, Dimon i nekoliko drugih izvršnih direktora velikih banaka koji su izvedeni pred odbor u sklopu rutinskog saslušanja o industriji, složili su se da bi se kripto kompanije trebale suočiti s istim propisima protiv pranja novca kao i velike finansijske institucije.

Tema je označila retku notu jedinstva između bankarskih čelnika i Warrena, obično oštrog kritičara industrije.

“Kada je reč o bankarskoj politici, obično se ne držim za ruke s izvršnim direktorima banaka vrednih više milijardi dolara, ali ovo je pitanje nacionalne sigurnosti. Teroristima, trgovcima drogom i odmetničkim nacijama treba zabraniti korištenje kripto za svoje opasne aktivnosti. Vreme je da Kongres deluje", rekao je Warren.

(See Biz)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading