Čarli Manger
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ CNBC Television

Novac sigurno obezbeđuje da živite udobno i da sebi platite mnoge stvari. Ali, neke neostvarene želje ostaju zauvek - neostvarene. Toga je bio svestan i Čarli Manger, jedan od najuticajnijih ljudi u svetu biznisa, koji je u utorak umro u 99. godini.

Kada je nedavno, povodom 100. rođendana koji je trebalo da obeleži 1. januara 2024. godine, snimio intervju za mrežu CNBC, priznao je novinarki Beki Kvik da ima i neostvarenih želja koje je hteo da ostvari pre nego što umre.

Jedna od tih želja bila je vezana za - pecanje!

- Platio bih bilo koji iznos da ulovim tunu od 100 kila, dok sam bio mlađi. Nikada je nisam upecao", rekao je Manger i dodao:  "Sad sam toliko star i slab u poređenju sa onim kakav sam bio u svojoj 96. godini da se verovatno ne bih trudio... Sada, ako biste mi dali priliku, jednostavno bih odbio da idem. Postoje stvari od kojih vremenom odustajete - rekao je Manger za CNBC.

 

 

Kada mu je novinarka rekla da je za svoje godine prilično aktivan, da ima gust društveni raspored, da ima sastanke uz doručak i ručak, Manger je jednostavno odgovorio:

- Tako zamišljam pravu starost. Veoma sam dobar u prepoznavanju prednosti, a dobio sam ih u starosti isto kao što sam ih dobijao kad nisam bio star. Kada bi se ukazala mogućnost za prednošću - ja bi je zgrabio - rekao je Manger, koji je sa Vorenom Bafetom gotovo pola veka bio na čelu Berkšir Hataveja.

Bez obzira što je nepoznato koliko je i da li je Manger zaista pecao u nekim mlađim godinama, očito je ta aktivnost za njega i njegov smisao za biznis bila veoma važna: Njegov savet o tome kako treba pristupiti ulaganju je često citiran!

“PLATIO BIH BILO KOJI IZNOS…” Milijarder koji je nesebično delio biznis savete umro je sa jednom neostvarenom željom

EPA

 

 

"Imam prijatelja koji kaže da je prvo pravilo pecanja - pecajte tamo gde je riba. Drugo pravilo pecanja je - nikad nemojte zaboraviti prvo pravilo", rekao je Munger u jednom intervjuu 2017. godine i dodao "postali smo dobri u pecanju ako smo pecali tamo gde je riba", prenosi Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading