pijaca
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Dok neki preferiraju praktičnost i raznolikost supermarketa, većina Beograđana se ipak odlučuje za šarm i autentičnost pijaca jer u ponudi neretko imaju svežiju hranu i često nude povoljnije cene. Na pijaci se direktno komunicira sa prodavcima, što omogućava razmenu saveta, recepata i priča i, takođe, ona je mesto gde se mogu pronaći sezonski proizvodi i lokalno uzgajana hrana.

Tamo se mogu naći sveže voće, povrće, meso, riba, kao i brojni domaći proizvodi kakvih nema u marketima, a dobre vesti su da su JKP „Beogradske pijace“ smanjile cene svih pijačnih usluga za 15 procenata počevši od 1. novembra ove godine.

Cene svih pijačnih usluga umanjene su za 15 odsto na period do 12 meseci, što će velikom broju građana uticati na kućni budžet.

Grad Beograd i JKP „Beogradske pijace“ na ovaj način omogućavaju svim zakupcima da kontrolišu cene svojih proizvoda na pijacama, što je ujedno i preporuka, kako bi cene namirnica bile još povoljnije i pristupačnije.

Smanjenje cena svih pijačnih usluga za 15 procenata, u narednih godinu dana, doprineće stabilizaciji cena proizvoda, zakupci će imati bolju konkurentnost na tržištu, dok će kupci biti zadovoljniji prilikom svakodnevne nabavke svežih domaćih proizvoda.

Ovakva odluka predstavlja jednu vrstu socijalne mere, a na taj način Grad pokušava da stabilizuje cene proizvoda na pijačnim tezgama, tako da će Beograđani u narednih 12 meseci imati neku vrstu moratorijuma.

Očekuje se da će ova socijalna mera koja pogoduje i kupcima i zakupcima u velikoj meri povećati posete svim beogradskim pijacama, ali neminovno i građanima doneti rasterećenje budžeta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading