OVAJ UREĐAJ NIKO NE ISKLJUČUJE, A TROŠI MNOGO STRUJE Električari otkrili tajnu, račun će vam se prepoloviti
Shutterstock

Kada razmišljate o stvarima koje troše puno električne energije u vašem domu, verovatno vam ne pada na pamet mali usmerivač za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog ceo dan, trošiće znatno više električne energije, piše Krstarica.

Stoga bi trebalo da obratite pažnju na energetsku efikasan ruter pre nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savet je da nabavite ruter koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Internet ruter ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, ali opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u upotrebi.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Kalesu

29.11.2023 23:08

Ruter (ili modem) generalno nije veliki potrošač (sve se svodi na snagu, koju povlači ispravljač za napajanje), ali potrošnja postaje značajnija jer on radi stalno. Međutim, što se tiče njegovih karakteristika, korisnik može da bira eventualan dodatni (sekundarni) modem, ali onaj glavni (često i jedini) dobija od provajdera i tu nekog izbora nema (ni prilike da se nešto bira), jer dobijate onaj, koji odgovara usluzi, koju ste tražili i koju provajder treba da vam pruži.