UPS, GREŠKA, I ODE 14 MILIONA EVRA Ovo je modni brend koštalo PAPRENO, kupci naručivali, kad...
unsplash.com

Modni lanac End Clothing sa sedištem u Velikoj Britaniji morao je da otpiše 12 miliona funti (oko 14 miliona evra) zaliha nakon što su problemi sa novim automatizovanim fulfilment sistemom doveli do toga da neke porudžbine nisu bile isporučene kupcima.

Kako su objavili britanski mediji, End Clothing je u svojim računima naveo da je njihov novi automatizovani sistem, implementiran sredinom godine, predstavljao izazove za poslovanje, sa negativnim efektima i na operacije kompanije i na iskustvo naručivanja njihovih kupaca, prenosi portal Pluton logistics.

Kompanija je, kako se navodi, preduzela različite mere da smanji marketinške i promotivne aktivnosti kako bi se usporio saobraćaj na veb-šopu. Istovremeno, angažovano je i dodatno osoblje u fulfilment sektoru, dok se operacije ne oporave.

Kao rezultat toga, trgovina je pretrpela negativan uticaj tokom nekoliko meseci, a nastali su dodatni troškovi da bi se ipak obezbedila isporuka krajnjem kupcu. Kompanija je izvršila značajan otpis zaliha zbog robe za koju su propustili optimalni prodajni rok, naveli su iz kompanije.

Jednokratni troškovi povezani sa implementacijom novog automatizovanog sistema, smatraju se izuzetnim stavkama u godini, dodaje se.

End Clothing je ipak naglasio da je "uveren da su procesi upravljanja zalihama i sistemska pitanja sada u boljem stanju".

Uprkos izazovima, kompanija je saopštila da se dobro oporavila u poslednjem kvartalu godine, a najavila je i ekspanziju u inostranstvo, otvaranjem prodavnice u Milanu. Kako su naveli, to je potez koji "postavlja čvrst temelj za budući međunarodni rast".

Lanac End Clothing je takođe dodao da su nastavili da ulažu u tehnologiju i digitalne platforme.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading