OVO MAJSTORI U SRBIJI IMAJU PLATU KAO PROGRAMERI: A sve ih je manje
Alo/ Ilustracija

U eri digitalnih zanimanja, kada je sve više profesija "modernizovano" i kada mahom takvi profesionalci zarađuju velike svote novca, ipak još uvek ima mesta i za majstore.

I to, ne da ima mesta, već su traženi sve više, jer ih manjka na tržištu Srbije, a svima su potrebni.

Sećate se i naše priče, kada nam se javio jedan čitalac iz Beograda, revoltiran činjenicom da mu je majstor za zamenu vodokotlića tražio 11.000 dinara.

Sonji je majstor otpušavanje cevi u sudoperi naplatio oko 10.000 dinara, i to kaže da joj je "učinio cenu", jer je već dolazio tu; inače je ta usluga 100 evra.

Stoga, dakle, ne čudi što vodoinstalateri žive bolje nego ikad.

Zanimljivo je, pritom, da one koji odlaze u penziju nema ko da nasledi/zameni, jer je interesovanje među mladima slabo.

Ono što saznajemo iz okolnih izvora jeste da je prosečnom majstoru, vodoinstalateru, koji se prihvata posla i vredan je, sasvim uobičajeno da mesečno zaradi 2.000 evra, posebno u prestonici.

Oni još vredniji, koji rade više sati dnevno, odnosno nedeljno, iznos od 2.000 evra verovatno zarade i za manje od 30 dana. U proseku, jedan odlazak na teren košta od 50 do 70 evra.

Majstori ponekad samo izlazak na teren naplate 20 evra, sve i ako konstatuju da posao nije za njih ili da nema kvara i tome slično. Jednostavno, naplate vam svoje vreme, prevoz do adrese, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading