VARALI KUPCE U elektronskim cigaretama pronađena nedozvoljena supstanca
Foto: Alo.rs

Testirano je sedam proizvoda sa internet tržišta na kojima je na stranicama prodavaca stajalo da ne sadrže nikotin, ali je za šest proizvoda utvrđeno da sadrže ovu supstancu, piše ovaj list.

U Velikoj Britaniji je nezakonito prodavati elektronske cigarete koje sadrže nikotin kao proizvode "bez nikotina".

Potrošači su u julu i u avgustu preko korisničkog servisa Amazon izrazili zabrinutost da vejp elektronske cigarete koje se na toj platformi reklamiraju kao beznikotinske zapravo sadrže tu supstancu, ali iz Amazona su dobili odgovor da direktno kontaktiraju prodavce.

Ustanovljeno je i da su neke vejp elektronske cigarete imale rezervoar za e-tečnost preko zakonske granice od 2 ml.

Ranije ovog meseca francuske vlasti su najavile da će vejp elektronske cigarete za jednokratnu upotrebu biti zabranjene u Francuskoj u okviru nacionalnog plana za borbu protiv pušenja.

Premijerka Francuske Elizabet Born izjavila je za RTL da će njena vlada "uskoro predstaviti novi nacionalni plan za borbu protiv pušenja", posebno sa zabranom elektronskih cigareta za jednokratnu upotrebu, koje su popularne među mlađom populacijom.

Nastojeći da zaustavi alarmantan porast korišćenja elektronskih cigareta među tinejdžerima, australijska vlada je uvođenjem novih mera izvršila do sada najveći udar na duvansku industriju u poslednjih deset godina.

Vlada namerava da zabrani sve vrste elektronskih cigareta koje se nude na tržištu sa različitim voćnim ukusima, ali i uvoz tog duvanskog proizvoda, kao i da ograniči nivo nikotina u proizvodima, sa ciljem da se pomogne pušačima da prestanu da puše.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading