Bitkoin UZVRAĆA UDARAC! Da li se sprema rekord najpoznatije kriptovalute?
Foto: Shutterstock

Prema Geoffu Kendricku, kriptovaluta bi se ove godine mogla popeti na 50.000 dolara, a potencijalno i više jer bi skok cjene podstakao rudare Bitcoina da gomilaju veći deo ponude. To bi stvorilo neravnotežu ponude i potražnje, podstakavši dalji rast.

“Povećana profitabilnost rudara po iskopanom BTC-u znači da mogu prodati manje uz zadržavanje priliva novca, smanjujući neto ponudu BTC-a i podižući cene BTC-a naviše”, rekao je Kendrick.

Britanski bankarski div Standard Chartered prognozirao je ranije ove godine da će Bitcoin skočiti na 100.000 dolara 2024., navodeći da je takozvana “kripto zima” gotova zahvaljujući stresu u tradicionalnom bankarskom sektoru, prenosi portal Logično.

Kendrick je, međutim, rekao da sada postoji 20% “poboljšanja” tog poziva, predviđajući da će token dostići 120.000 dolara do kraja sledeće godine, gotovo udvostručivši najvišu vrednost svih vremena od oko 69.000 dolara koju je dostigao 2021. godine.

Nakon berzanskog šoka koji je uslijedio nakon bankarske krize u SAD-u početkom ove godine, mnogi su stručnjaci predviđali da će Bitcoin vjerovatno postati sve privlačniji za ulagače. Cijena tokena stalno raste i u junu dostigla rekord u godinu dana. Porastao je za više od 82% do sada ove godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading