tiršova
Foto: Privatna arhiva/Bexel Consulting

Ovom nabavkom radova planirana je izgradnja celog bolničkog kompleksa, dok će se naknadno izvršiti opremanje bolnice medicinskom opremom i funkcionalnom opremom (nameštajem), kako bi objekat bio pušten u funkciju.

Bruto površina objekta nove UDK je 61.923.98 m², a spratnost 3Po+2Su+P+5. Broj bolesničkih postelјa je 167-230 i 71 postelјa u okviru dnevne bolnice, a predviđeno je i 528 parking mesta.

Na nivou prizemne etaže smeštene su tri osnovne celine (Centralna zona, Ambulantno-poliklinički deo, Hitan prijem).

Suteren 1 je u medicinskom (tehnološkom) smislu najkompleksniji sprat. Tu ima najviše ukrštanja puteva dnevnih i pacijenata iz stacionara. Na ovoj etaži se nalaze sledeće celine: Radiološka dijagnostika, Endoskopija, Centralna laboratorija sa bankom krvi, Fizijatrija, Dnevna hirurgija i Odelјenje genetike i imunologije.

Stacionar za pacijente je predviđen na prvom, drugom, trećem i četvrtom spratu. Ove etaže su površinski mnogo manje od prizemne i suterenskih etaža. Za razliku od njih, koje su pravougaonog oblika, stacionarne etaže zatvaraju prostor u obliku latiničnog slova H. Ovime je postignuta veća površina fasade i mogućnost formiranja većeg broja prostorija sa prirodnim osvetlјenjem.

Na parceli su, kako piše u dokumentaciji, izvedeni pripremni radovi na uređenju gradilišta, koji uklјučuju organizaciju gradilišta, izgradnju gradilišne saobraćajnice i radove na izradi potpornih konstrukcija i obezbeđenju temelјne jame.

Nova bolnica će, dodaje se, zameniti postojeću zgradu, koja će najverovatnije biti prenamenjena kao jedinica za palijativnu dečju medicinu, smeštajna jedinica za roditelјe pratioce ili kombinacija i jednog i drugog.

Planira se i gradnja interne saobraćajnice od budućeg kružnog toka kod Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć do Deligradske ulice, koja će se koristiti isklјučivo u funkciji Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2.
Rok za prijavu na tender je 14. septembar, a više detalja pogledajte OVDE.

Inače, u martu ove godine ministar za javna ulaganje Marko Blagojević i guverner Banke za razvoj Saveta Evrope Karlo Montičeli potpisali su sporazum između naše zemlje i EU o dodeli bespovratne pomoći, a za izgradnju dečje bolnice Tiršova 2, za šta je namenjeno 35 mil EUR.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading