Beograd
Foto: Shutterstock

Već mesecima smo svedoci rasta cena nekretnina, pa su mnogi koji su želeli da u ovoj godini reše jedno od najvažnijih životnih pitanja, odlučili da ipak sačekaju.

Pre epidemije, stan u Beogradu od 60-70 kvadrata na pristojnoj lokaciji i u dobrom stanju, bilo je jednostavno naći za do 80.000 evra. 

Sada je situacija značajno drugačija, pa cene ovakvih stanova znaju da budu i više od 150.000 evra.

Ova situacija nije tipična samo za domaće i regionalno tržište, već je zahvatila globalni nivo. Na primer, kupovina nekretnina od strane investitora u SAD doživela je pad prodaje za 48,6 odsto u prvom kvartalu u odnosu na godinu dana ranije, što je najveći godišnji pad od kada je Redfin počeo da prati trendove 2000. godine.

Cena stanova, odnosno svih, stambenih prostora u Evrozoni mogle bi haotično pasti budući da stanovi zbog visokih kamatnih stopa postaju nedostupni građanima, a neprivlačni ulagačima, upozorila je u Evropska centralna banka početkom juna.

STAN U BEOGRADU OKO KOG SE SVI GRABE! Nalazi se na Paliluli, ima 33 kvadrata, odmah je useljiv, ali sve je iznenadila cena! (FOTO)

Foto: Shutterstock

 

KAKO DO STANA ZA MANJE OD 20.000 EVRA?

Juče smo pisali o beogradskom stanu koji trenutno na oglasima ima najvišu cenu, čak 4.000.000 evra, a danas smo pretraživali šta to čovek koji hoće da se skući u Beogradu može da kupi, a da prođe najpovoljnije.

Pronašli smo stan na Paliluli, odnosno u Padinskoj skeli, u prizemlju kuće. Sastoji se od kuhinje, velike dnevne sobe i kupatila. Ispred stana je dvorište, a uz njega se prodaje i šupa.

Odmah je useljiv, ali prodavac naglašava da je neophodno renoviranje.

Ukupna kvadratora ovog stana je 33, a cena po metru kvadratnom 591 evro, pa je ukupna cena ove nekretnine 19.500 evra.

Fotografije možete pogledati na sajtu Halo oglasi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading