Restoran u Grčkoj
Foto: Shutterstock

Njihove priče su razne: od mladenaca koji kažu da su platili 30 evra po jednoj ostrigi, do para koji je platio skoro 800 evra za piće, predjelo i salatu i zbog toga su se osećali prevareno.

MENI SA CENAMA NISU DOBILI

Među njima su Aleks i Lindzi Brin iz Kanade koji su medeni mesec proveli na Mikonosu u maju prošle godine. Ipak, ubrzo su doživeli noćnu moru kada im je u restoranu stigao račun od skoro 400 evra za jedno pivo, koktel i desetak ostriga.

Brinovi su tvrdili da im osoblje restorana nije dalo meni sa pićem i istaknutim cenama, a da su ih potom šokirali astronomskim računom. Takođe su optužili restoran da su ih odveli u zadnju sobu da plate, umesto da su im doneli račun za sto.

DOBRO PAZITE GDE ĆETE SESTI DA JEDETE Bračni par odrali u Grčkoj, za večeru dali skoro 70.000 dinara

Foto: Shutterstock

 

 

– Kad smo završili s ostrigama pokušali su da nam donesu krabe što na sreću nismo hteli – rekla je Lindzi.

Kako kaže, kad je suprug otišao do toaleta usput je video jelovnik na kojem je pisalo da jedna ostriga košta 29 evra što ih je šokiralo, piše Dejli Mejl, a prenosi Bizportal.

– Već smo pojeli ostrige tako da sam pomislila kako ćemo platiti račun? – rekla je ona.

Konobar se vratio sa desertima i počeo da ih stavlja na njihov sto iako su rekli da ne žele.

– Spremili smo se da pođemo, otišla sam do toaleta, a mog muža su pozvali u zadnju sobu da plati. Dali su mu račun koji je bio veći od 400 evra. Bio je šokiran. Pokazali su mu račun na ekranu kompjutera, a sve je pisalo na grčkom koji ne znamo – rekla je ona.

"SULUDO JE PLATITI TOLIKO VEČERU"

Kako bi što pre okončali mučnu situaciju, Aleks je na kraju platio račun. Pomislili su i da bi imali više problema ako ne plate, uvereni da umeju da iskoriste činjenicu da su gosti turisti.

– Kad sam ga videla ispred, nisam mogla da verujem. U kanadskim dolarima to je bilo više od 600 dolara. Suludo je platiti toliko večeru – rekla je ona.

Sa druge strane, vlasnik ovog restorana u Grčkoj, odbacio je njihove tvrdnje kao laž.

hrana

Foto: Shutterstock

 

 

– Nažalost, svi mi koji radimo u ugostiteljstvu na meti smo raznih influensera koji umesto da žive od reklamiranja proizvoda i usluga publici, oni vrše pritisak zbog prevelikih taksi i besplatnog jela – rekao je on.

Naime, nedavno je i jedan američki par bio šokiran računom od 800 evra za dva koktela mohito, četiri krabe i salatu.

Džesika Jarnal i Adam Hagan iz Montane kažu da su mislili da kokteli koštaju oko 25 evra.

Kad su dobili račun objasnili su im da je to cena za mali koktel, a da su oni naručili drugi po ceni od po 100 evra. Iako je u jelovniku za krabu pisalo 27 evra, u stvarnosti toliko košta jedan gram krabe, što je minimum za porudžbinu.

Dakle, kao što rekosmo, Srbi za te pare letuju 10 dana, a u dobrim restoranima na prelepom severu Grčke za 40 evra moguće je dobiti odličan i ukusan ručak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading