AMERIKA SVE BLIŽA BANKROTU Bajden i Makarti bez dogovora o povećanju limita javnog duga
Foto: AP/Tanjug/Ap

Izostanak dogovora između dve strane mogao bi negativno da se odrazi na američku ekonomiju i uvede je u ozbiljnu krizu, a dve strane su potvrdile da će pregovori biti nastavljeni, navodi se u izveštaju Rojtersa.

Predsednik Bajden iz Demokratske stranke i predsedavajući Predstavničkog doma republikanac Makarti, pokušavali su da postignu dogovor, ali Makarti je zahtevao da Bela kuća pristane na smanjenje potrošnje, dok je predsednik Bajden taj zahtev ocenio kao "ekstreman" i predložio je uvođenje novih poreskih obaveza što su republikanci odbili.

Obe strane su naglasile potrebu da se izbegne proglašenje nesolventnosti i neizvršavanje obaveza i potvrdile da će nastaviti da razgovaraju u narednim danima.

"Još jednom smo ponovili da je jedini način da se krene napred u dobroj veri da ćemo postići dvopartijski sporazum", rekao je Bajden posle sastanka i ocenio ga kao "produktivan".

Posle sinoćnjih razgovora sa Bajdenom, Mekarti je rekao novinarima da će pregovaraču pokušati da pronađu zajednički jezik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading