SINIŠA MALI SAOPŠTIO SJAJNE VESTI Izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona i najmodernijeg Ekspo centra počeće do kraja godine
Foto: Tanjug/Tanjug

Izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona i novog, najmodernijeg Ekspo centra na 150.000 kvadratnih metara u Surčinu, počeće do kraja godine, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je za Tanjug rekao da će se novi Ekspo centar nalaziti odmah prekoputa stadiona, kao i da su na toj lokaciji već počeli radovi na obezbeđivanju neophodne infrastrukture.

Već se pravi kamp i radnici su tamo i očekujemo u narednih desetak, petnaestak dana da će i konkretni radovi da krenu. Sada se nasipa zemlja, dovodi se trafo-stanica, kanalizacija, vodovod i sve što je neophodno, i očekujem da ćemo do kraja godine krenuti u izgradnju nacionalnog stadiona i tog novog Ekspa, naveo je Mali.

Završetak radova do 2026.

Nacionalni fudbalski stadion trebalo bi da bude završen do početka ili polovine 2026. godine.

Mali, koji je predsednik Radne grupe za vođenje postupka kandidature grada Beograda za međunarodnu specijalizovanu izložbu EXPO Belgrade 2027, podsetio je da je nedavno otvoren i auto-put od Surčina do Novog Beograda i dodao da će sa leve strane biti izgrađen i novi stadion.

- Beograd to zaslužuje, šta god da neko kaže, mi jesmo regionalni centar, vodeća ekonomija u regionu i hoćemo da imamo taj sajamski prostor koji odgovara jednom lideru u regionu, naglasio je Mali.

Kada je reč o prestižnoj izložbi, Siniša Mali je istakao da se očekuje oko dva ili tri miliona posetilaca, a 110 ili 120 zemalja bi imalo svoje štandove i predstavljanje u Srbiji.

On je napomenuo da Beograd ima četiri protivkandidata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading