ĐORĐEVIĆ: Nova pošta u Nemanjinoj biće "pošta budućnosti"
Foto: Printscreen/youtube

"To je jedan potpuno novi koncept, videćete kako će izgledati. Ideja je da sve buduće pošte budu otvarane po tom konceptu - da budu najbolje iskorišćene i pruže najbolju uslugu građanima", rekao je Đorđević. 

Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi, ali se tu trenutno i dalje nalaze šalteri Pošte Srbije, ali i MUP-a, pošto se zgrada MUP-a u Savskoj ulici renovira. 

Kako je najavio Đorđević, planirano je da se od juna ove godine, pošta premesti u kancelarije Jugoslovenskog rečnog brodarstva, a MUP vrati u renoviranu zgradu u Savskoj. 

"Zgrada Pošte je predata državi i imaće potpuno drugu namenu. Ja se iskreno i kao rođeni Beograđanin, radujem što će ta zgrada dobiti izgled kakav je imala ranije i da će biti u potpunosti iskorišćena. Trenutno u toj zgradi radi pošta i MUP, i to je sve ograničeno do juna. Od juna, mi smo dobili kancelarije u Jugoslovenkom rečnom brodarstvu gde će preći i nacionalna administracija, a na uglu Nemanjine i Sarajavske, gde je bivši "Boreli", biće pošta budućnosti na 900 kvadrata", rekao je Đorđević. 

Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo

Đorđević je izjavio da su u toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

"Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija", rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da će pošte biti otvorene širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i  predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte. 

"Da probamo da pružimo usluge našim građanima kako bi oni ostali. Nama je ideja da u svakom selu koje ima 500 i više stanovnika postoji neka vrsta "haba". Tu će biti pored Pošte Srbije i Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Poštanska štedionica i faktički da pružimo našim građanima da na jednom mestu mogu da odrade sve", rekao je Đorđević.

To će otvoriti i nova radna mesta, dodao je Đorđević i istakao da će na taj način dodatno motivisati ljude da ostanu da žive i rade u tim manjim mestima.

Đorđević je rekao da je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, sa idejom da se primeni iskustvo nekih drugih zemalja i Pošti povere određeni poslovi MUP-a.

"Obzirom da je i Pošta država, ideja je da MUP Srbije deo svojih zaposlenih prebaci tamo gde su potrebni za operativne poslove i smanji administraciju na šalterima, tako da određene šalterske poslove prepuste Pošti Srbije", objasnio je Đorđević.

Kako je rekao, s obzirom da Pošta Srbije ima 1.534 lokacije, a možda i više, ona ima mogućnost da se sve ono što je vezano za pasoše, lične karte, produženja vozačke dozvole, obavlja u Pošti Srbije, kao i da bude potpuno sigurno.

Što se tiče broja pošti koje je planirano da budu otvorene širom zemlje, Đorđević je rekao da se trenutno radi na racionalizaciji i kategorizaciji pošti, te da će naknadno biti poznato o kom broju je reč, zavisno od potreba.

"Pravimo nekoliko kategorija pošta - prvog, drugog, trećeg, petog, šestog, sedmog reda. To će jasno pokazati kako će da izgledaju, koje poslove da obavljaju, i za koji broj stanovnika. Recimo, da nemamo upravnike u tri male pošte koje su na kilometar udaljene jedna od druge. Ideja je da imamo jednog koji će da pokrije sve tri, da uštedimo ljude, a da onda te ljude iskoristimo za otvaranje drugih pošti", rekao je Đorđević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading